Sådan fungerer din løn

Som elev får du løn fra Uddannelse København, både når du er i skole og i oplæring. Find svar på, hvornår og hvordan du får udbetalt løn under din uddannelse.

Se film om løn

Video Url

Du skal have en NemKonto

Du får udbetalt din løn til din NemKonto. Det er vigtigt, at du selv tjekker, at du har en NemKonto, for ellers kan Uddannelse København ikke udbetale din løn. Du skal kontakte din bank, hvis du er i tvivl, om du har en NemKonto.

Du får løn den sidste hverdag i måneden

Du vil altid få udbetalt din løn den sidste hverdag i måneden. Når du begynder den første i en måned, vil du altså først få din løn den sidste dag i samme måned. Du vil modtage din lønseddel i e-Boks, hverdagen før du får udbetalt din løn. 

Når du begynder midt i måneden, får du løn for en halv måned

Det betyder, at hvis du begynder den 15. i måned, får du kun løn fra den 15. og resten af måneden. 

Hvis du opsiger din aftale

Hvis du opsiger din uddannelsesaftale, stopper din løn fra den dag, du også stopper.

Hvis din ansættelse stopper i løbet af måneden

Hvis din ansættelse fx stopper den 20. i en måned, vil du få løn til og med den 20. Lønnen bliver stadig udbetalt den sidste hverdag i måneden. 

Du skal betale skat

Det er en god idé, at du får din løn udbetalt over dit skattehovedkort. Det betyder, at du betaler det samme i skat, hver gang du får løn. Det betyder også, at du altid ved, hvor mange penge du har tilbage, når du har betalt skat.

Hvis du vælger at få din løn udbetalt på dit frikort, skal du ikke betale skat, før din løn overstiger et bestemt beløb. Til gengæld skal du betale skat af hele din løn, når du har opbrugt dit frikort. Derfor anbefaler Uddannelse København, at du får din løn over skattehovedkortet. 

Spørgsmål og svar

Vis alle

Jeg er lige begyndt på min uddannelse. Hvornår får jeg løn? 

Du får altid først løn den sidste hverdag i måneden. Hvis du er begyndt på uddannelsen den første i en måned, får du altså først udbetalt din løn den sidste hverdag i måneden. 

Jeg er begyndt på min uddannelse midt i en måned. Hvor meget får jeg i løn? 

Hvis du er begyndt på din uddannelse den 15. i en måned, får du løn for en halv måned, det vil sige fra den 15. og resten af måneden. Du får udbetalt lønnen den sidste hverdag i måneden.